Hétköznapi csodák: A pozitív visszajelzés. Második rész, avagy 2.0

Második rész, bizony.

Az elmúlt napok, hetek, ahogy az lenni szokott nem voltak egyszerűek, de a káosz és a bizonytalanság közepette volt lehetőségem megtapasztalni a pozitív visszajelzés hatalmát és erejét. Hihetetlen érzés volt. Aznap délután egy kicsit lebegtem a levegőben.

Elismerték a munkámat, sőt. Azt éreztem, fontos vagyok és szükség van rám. Ilyen nem történik minden nap. Kivételes pillanat volt, kivételes emberektől.

Aznap valahogy jobban ment a munka, és ami nem a legutolsó, olyan energiahullámban volt részem, amiben csak ritkán. (Talán csak tánc közben.) Úgy éreztem mindenre képes vagyok, és történjen bármi, ha kell, képes leszek szembenézni vele.

Éppen ezért, szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akiktől ezt a sok pozitív energialöketet kaptam, azt, hogy lehetővé tették, hogy részem legyen ebben az élményben.

 

Úgy gondolom, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, ezek a pillanatok visznek előre minket, ezek azok a kis pozitívumok, amiért másnap is bemegyünk dolgozni.

Ezért kell kiemelnem még egyszer, hogy milyen fontos, hogy mi mindannyian éljünk a pozitív visszajelzés eszközével, mert mint az a bizonyos energiaital, szárnyakat adhat.

Kékebb lesz az ég, lebegünk a levegőben és van időnk és energiánk új dolgokon, új ötleteken, új megoldásokon töprengeni. Közben pedig kisujjból elvégezzük azt a munkát is, amit már három napja halogatunk, mert túl macerásnak, vagy túl unalmasnak éreztük. De a dolog nem áll meg itt.
Emlékeztek, Marika sem lesz olyan borongós, és mint egy jó vírus, a jókedvünk és optimista hozzáállásunk terjedni kezd, és kihathat mindenki viselkedésére. És hogy mi történik? Hétköznapi csoda.

Nem kell ténylegesen varázsolnunk, vagy segítségül hívnunk a hármak erejét. Nem az a csoda, ha kettéválasztjuk a Vörös tengert, hanem az, ha három műszak után még van erőnk mosolyogni, ha tudnunk pozitív visszajelzést adni, és fogadni.  

Hatalmas ereje van mindennek. Tudom. Azonban, mint mindent, ezt is tanulnunk kell. Nem biztos, hogy egyenes lesz az út, sőt valószínűleg görbe, de a jó hír, hogy hiszem, hogy nem is olyan nehéz célhoz érni.

Hogyan kezdjük? Egy őszinte mosollyal. Közhely, de igaz: ha mosolyogsz a világra, előbb utóbb visszamosolyog rád.